Er is altijd wat 3 – Strootahalte

28 april 2021 Uit Door Hanry

Een fictief religieus verhaal deel 3.  Elke overeenkomst met de werkelijkheid is zuiver toeval. Dit verhaal is bedacht en geschreven door Hanry.

De man met norse blik op het plein kijkt speurend rond en roept: ”Mien waar is mijn feestneus?” Het blijft stil buiten. Binnen in het gebouw wordt met verbazing gekeken naar de man met het wapen. Plots komt meneer pastoor op de fiets het plein op gereden. De man met het wapen ziet de pastoor aan komen en roept: “Pastoorke! Gij zijt er vroeg bij man! Het is pas zaterdag!” en hij kijkt speurend rond. Richt plots zijn geweer in de richting van meneer pastoor en roept:”Pasoorke, kent gij dansen?” De pastoor springt vlug zijn fiets af en parkeert die tegen de muur. Draait zich om en zegt: ”Zeg Janus, er zitten hier geen eenden hoor.” Waarop de man met het wapen roept: “Nee maar gij zijt een rare vogel.” En loopt naar meneer pastoot toe. Kijkt hem indringend aan en zegt: “Waar is mijn feestneus pastoorke? As gij die hebt zult u hem direct af moeten doen.” En knijpt zijn ogen tot spleetjes. “Maar Janus, zowaar ik van Ravesteinos heet! Ik weet niets van jou feestneus!” “Ravestreinos?…” mompelt Janus. En kijkt er peinzend bij. “Waar is die blonde meid pastoorke?” Op dat moment komt de blonde dame naar buiten en zegt: “Zoek je mij?” Janus loopt nu naar de blonde dame en zet zijn geweer op de grond “Wel, wel, daar is onze mis zonder waarde. Waar zat je nou stom mens!” De pastoor komt tussen bijden en vind dat Janus met meer respect tegen de vrouw moet praten. “Dat zal wel weer pastoorke, maar toevallig heeft ze al haarkleding in de open haard gegooid. Maar ach, waar maak ik me druk om? De jacht wacht!” En hij pakt z’n geweer en schiet vlak langs de pastoor heen. De pastoor springt opzij en Janus duwd de pastoor nog verder opzij met de woorden: “Pas nou op pastoorke!” Dan klinkt een stem: “Helgaaaaaa!” De blonde dame schrikt en rent weer naar binnen terwijl ze zegt: “Daar heb je hem! van Strootahalte! Hij zit heel de tijd ongevraagd aan me. Dáár zou wat aan gedaan moeten worden!”

Tot zover dit deel. Het is nog wat vaag daar in en rondom dat religieuze centrum. Hoe zal dit verder gaan? Het lijkt erop of iedereen daar een spreekwoordelijke tik heeft. Komt het nog ooit goed met iedereen? En hoe is het met de voet van de pater? En wat moet van Strootahalte van Helga? 🤔

Wordt vervolgt.

Komende woensdag weer een nieuwe log rond de klok van 10 uur.