Opening blog

9 januari 2019 Uit Door Hanry
Opstandingskerk in Arnhem

Vandaag is de officiële start van deze blog. Daarmee is dit bericht de opening van deze blog.
Bij ‘De kerk avonturen van Hanry’ wordt elke woensdag om 18:00 uur een nieuwe avontuur geplaatst. Kerken zijn dynamisch. Er gebeurt vaak veel. Niet alleen op zondag als er een kerkdienst is. Er gebeurt veel meer in de meeste kerken. Waarvan gespreksgroepen en concerten maar twee gebeurtenissen zijn uit hetgeen er valt te beleven buiten de kerkdiensten om. Ik hoop in deze blog een klein inkijkje te geven in het kerkleven. Het zijn avonturen met een persoonlijke kijk erop.

Zaterdag 05 januari was er een erg gezellige nieuwjaarsreceptie in de Bethlehemkerk. Onder het genot van een oliebol, een hapje en een drankje kon men elkaar het allerbeste voor het nieuwe jaar toewensen. En natuurlijk was er ook een mogelijkheid tot gezellig communiceren met elkaar.

Diaconessenkerk in Arnhem

Zondag 6 januari was er een kerkdienst van de Protestantse Gemeente Arnhem – Noord afgekort de PGA – Noord. Deze dienst was in de Diaconessen-kerk. De predikant Monique Maan maakte er een inspirerende dienst van. Na afloop van deze dienst kon men nog genieten van een kopje koffie of thee. En natuurlijk nog een gezellig gesprek voeren met mensen. Met mensen communiceren vind ik een belangrijk onderdeel van het leven.


Op maandag begon ik weer een nieuwe werkweek als koster in de Opstandingskerk. Een werkdag is nooit saai bij mij. Er gebeurt altijd wel iets wat ik van te voren niet bedacht had. Maar dat is één van die dingen wat het werk leuk maakt. Alhoewel het voor mij lastig is om iets te bedenken wat niet leuk is aan mijn werk.

Verder hoop ik dat dit stukje aangenaam was om te lezen. Er is de mogelijkheid om een duimpje te geven. Zowel een duim omhoog als een duim omlaag. Aan u de keus.