Er is altijd wat 8 – De media

7 juli 2021 Uit Door Hanry

Een fictief religieus verhaal deel 8. Elke overeenkomst met de werkelijkheid is zuiver toeval. Dit verhaal is bedacht en geschreven door Hanry.

In deel zeven was het gerucht gaande dat meneer pastoor een koffie verbod had doorgedrukt. Dit met het plan om zelf koffie te gaan verkopen vanuit het religeus centrum. De geruchten zijn inmiddels verder gegaan. Meneer pastoor schijnt door de grote koffie merken als ‘Nauwe echte bert koffie’ en ‘De warme bruine koffieboon’ gedwongen te worden dit snode plan uit te voeren. De plaatselijke media is dan ook verhaal proberen te halen bij meneer pastoor en de koffie giganten. Meneer pastoor was juist aan de journalist van de plaatse krant aan het uitleggen dat hij helemaal geen koffieverbod wil en niets weet van gedwongen te zijn dit te doen. Toen er plots een auto stopte. Op het dak een katapult. Deze kwam in actie en wierp meer malen koffie-drap tegen het hoofd van meneer pastoor. De Journalist kon nog net opzij stappen en kwam er op wat spetters na redelijk ongeschonden vanaf. Meneer pastoor echter kreeg een voltreffer midden in zijn gezicht. Net toen hij zijn mond had geopend om iets te zeggen. Het hoofd en de mond van meneer pastoor zat vol koffie-drap door deze aanval. De auto reed met hoge snelheid weg. Dit incident had een bijzondere invloed op meneer pastoor. Hij spuugde de koffie-drap uit en keek wanhopig naar omhoog. Toen viel hij voorover op de straat en begon onophoudelijk te huilen. Ontroostbaar leek die te zijn. Tussen het snikken door riep die luid: ‘Ik kan er niet meer tegen!’ De journalist vroeg wat hij precies bedoelde. De eerwaarde sloeg met zijn handen op zijn hoofd en hief zijn betraande en met koffie-drap besmeurde gezicht op en zei: ‘Ik ben een slechtte pastoor. Wee mij! Ik zal branden in de hel!’ 🤔

Waarom zegt meneer pastoor dit? Is de eerwaarde misschien een bekentenis nabij of is die doorgedraaid? 🤔 We lezen vast meer in het volgende deel.

De volgende log is komende woensdag rond de klok van 10 in de ochtend.