Er is altijd wat 9 – corruptie of gekte

21 juli 2021 Uit Door Hanry

Een fictief religieus verhaal deel 9. Elke overeenkomst met de werkelijkheid is zuiver toeval. Dit verhaal is bedacht en geschreven door Hanry.

In het mooie plaatsje waar dit verhaal zich afspeelt is het vredig en stil in de vroege morgen. De krantenbezorger doet zijn vroege ronde, de vogels fluiten op deze zonnige ochtend. In de woning naast de bakkerswinkel woont de bakker. Jaren lang had hij boven de bakkerij gewoond. Nu niet meer. Er naast vindt de bakker een beter idee. De krant valt door de brievenbus en de Bakker raapt de ochtendkrant op. Verbaast roept hij: ‘Wat!? Nu dát weer!’ En hij leest op de voorpagina:

Corrupte koster zal branden 🔥 in de hel

Van onze verslaggever – Onze Journalist Kovanus van Banus heeft een bezoekje gebracht aan het mooie stadje waar de koffieoorlog is uitgebroken. U weet wel. Het blijkt dat meneer Pasoor daar mogelijk meer van weet. Toen onze Kovanus er een kijkje ging nemen bleek dat iedereen in het dorp meneer Pastoor verdenkt van corruptie. De corrupte pasoor kreeg zelfs koffie-drap op zich af gevuurd. De onder de koffie-drap zittende pastoor sprak tegen onze verslaggever op dramatische toon: ‘Wee mij! Ik zal branden in de hel!’ Op de vraag waarom dat zo is vertelde de eerwaarde een verbazingwekkend verhaal. Hij zou beschuldigd worden van koffie handel. Maar snikkend vertelde de religieuze man, dat hij niet anders kon. Zijn vrouw zou ontvoerd zijn. Op de vraag dat hij toch zich aan het celibaat houd en dus niet getrouwd is, deed de pastoor een onthulling. Stiekem was hij getrouwd met de huishoudster. Echter niemand die hier vanaf wist. Maar het moest de man van het hart. Na jaren gelukkig getrouwd te zijn geweest kwam zijn vrouw met wat duistere ‘vrienden’ in aanraking. Ze leken eerst goede mensen. Tot op een goed moment alles anders werd. Ze werd gedwongen pakjes 📦 af te leveren waar ze zelf ook niet wist wat erin zat. Tot ze op een goed moment aangehouden werd. De agent 👮‍♂️ in kwestie opende uiteindelijk het pakketje en er bleek wit poeder in te zitten. Het bleek illegaal verhandelde wasmiddel te zijn. Maar er zat een verpakking omheen van suiker. Meneer Pastoor werd wit van schrik toen hij dit zag. Dit merk ‘suiker’ had de burgermeester ook. Hij dacht te weten wat die moest doen en verbood de koffie in het stadhuis. Zo hoopte hij te voorkomen dat het wasmiddel als suiker in de koffie gedaan werd. Echter de mensen begrepen het niet en dachten dat hij overal de koffie wilde verbieden. Het stadsbestuur besloot plots overal de koffie te verbieden. Het religieuze centrum bleef echter koffie schenken. En zo dacht de mensheid dat de Pastoor voor eigen gewin de koffie had verboden in de stad. Dat dit niet waar was wilde de bewoners niet meer horen. Ze luisterde niet en begonnen drap door zijn brievenbus te gooien. De gang werd er zo smerig van dat zijn vrouw bij hem weg is gegaan. Maar omdat zijn vrouw ook zijn huishoudster was werd de puinhoop erger in zijn huis. De pastoor wist niet meer hoe hij zijn woning schoon moest krijgen en uit wanhoop wilde hij advies gaan vragen. Maar toen kwam die auto met de drap-aanval. Onze journalist is opzoek naar getuigen voor dit vreemde verhaal.

De bakker schatert verbaast een lach.‘ Als je het mij vraagt is die Pastoor knetter gek.’ Mompelt de bakker.

En zo krijgt dit verhaal een vreemde wending. Naast al het andere vreemde. Het lijkt zo langzaam aan een ware soap te worden. Waar zal dit eindigen? Hoe gaat het met het illegale wasmiddel dat als suiker verkleed was? En is meneer Pastoor nu echt doorgedraaid?

We gaan het in het volgende deel vast lezen.

Komende woensdag rond de klok van 10 uur weer een nieuwe log.