Koster-werk

28 juli 2021 Uit Door Hanry

Afgelopen zondag had ik hulp koster dienst in een PGA kerk in Arnhem. Volgens het rooster was ik die ochtend ‘gebombardeerd’ tot hoofdkoster. Dat wil zeggen dat je als hoofdkoster alles mag regelen. Twee mensen helpen je plus een koffie/thee ploeg. De koffie/thee ploeg die zorgt voor koffie en thee. 😉 De afwas mag de koster doen. 😉

Deze zondag was er op corona proof wijze avondmaal. De eerste keer weer sinds de pandemie van zich had laten horen. Maar een avondmaalsviering is altijd wat meer werk. Plus we hadden nog wat extra werk omdat de week voorafgaand werkzaamheden waren geweest met betrekking tot de nieuwe audio en video apparatuur. Nog niet alles daarvan is klaar. Maar langzaam worden onze Radio en TV uitzendingen beter van kwaliteit omdat we steeds betere mogelijkheden tot onze beschikking hebben. Maar er waren wat boor-werkzaamheden en zo geweest. Dus er moest gestofzuigd worden. De stoelen moesten opnieuw neergezet worden. Want die waren even opzij gezet wegens de werkzaamheden. Op zaterdag hebben we de stoelen weer geplaatst. Omdat mensen zich nog moeten aanmelden als ze komen kreeg ik zaterdagavond de definitieve bezoekerslijst tot mijn beschikking. Plaatsen konden toen ingedeeld worden. Liedboeken en liturgie op de plaatsen waar mensen zitten gelegd. We waren op zaterdag een uurtje aan de gang en op zondagochtend anderhalf uur voor de dienst begon ook aan de slag. Ik had zelf nog een half uurtje extra en was om 08:30 begonnen. Allemaal met veel plezier. Na afloop van de dienst was er koffie en thee voor wie een bakkie wilde drinken buiten. Het was mooi weer dus dat kon ook buiten. Na afloop nog even de boel opruimen met ons allen. Rond 12:45 waren we klaar. Persoonlijk heb ik met veel plezier alles gedaan.

Tot zover deze log. Komende woensdag weer een nieuwe log rond de klok van 10 uur in de ochtend.