Ja het is

10 november 2021 Uit Door Hanry

Wat er al gevreesd werd is bewaarheid geworden. In onze kerkgemeenschap is de anderhalve meter weer ingevoerd. Bij bewegen door het gebouw is het mondkapje weer verplicht. En het gezellig koffie en thee drinken na de dienst is er niet meer omdat de anderhalve meter daarbij niet gegarandeerd kan worden binnen. Dus doen we dat niet meer. Enkele activiteiten in het gebouw, waar geen anderhalve meter gehouden kan worden zijn ook voorlopig weer opgeschort. 😔 Het leek dat we het mondkapje niet meer nodig hadden. Ik nog net het mondkapje niet ritueel verbrand. Maar goed ook, want heb het weer nodig voor de supermarkt, kapper, tandarts, huisarts, kerkdienst, openbaar vervoer, enz. 😔

We worden op veel openbare plaatsen helaas weer verplicht zo’n ding voor de bakkus te binden. Ook in het kerkgebouw. De regering van Nederland gaat dus weer beginnen om de grondwet te schenden. Omdat we helaas nog steeds niet dat verdraaide virus onder de spreekwoordelijke duim hebben. Je zou er als mens toch moedeloos van worden. 😔 Persoonlijk had ik goede hoop dat de schendingen van de Nederlandse grondwet en het inperken van onze vrijheden niet meer nodig waren. Helaas is het wel weer nodig. Laten we hopen dat de tijd snel weer terug komt dat we onze vrijheden weer terug krijgen en het virus onder controle is. Zodat de schendingen van de grondwet en de schending van de mensenrechten, eindelijk kunnen stoppen. Dat het veilig genoeg is om weer zonder zo’n kapje voor neus en mond te lopen. Ik hoop dat we weer spoedig vrij zullen zijn!

Maar ondanks deze vrijheidsbeperkingen die helaas nodig zijn, kunnen we toch de kerkdienst wel gezamenlijk doen. En dat vind ik een pluspunt. Ondanks alle COVID-19 ellende. Laat ik proberen te kijken wat wel kan in plaats van wat niet kan.

Volgende log is online komende woensdag rond de klok van 10 uur.