Er is altijd wat 12 – We zijn er weer

19 januari 2022 Uit Door Hanry

Een fictief religieus verhaal deel 12. Elke overeenkomst met de werkelijkheid berust op zuiver toeval. Dit verhaal is bedacht en geschreven door Hanry.

Het was September 2021 toen deze story het laatste deel had. Maar de story gaat verder. Welkom bij aflevering 12.

Meneer pastoor had in de vorige aflevering bezoek gekregen van een man met een sigaar. De pijnlijke knie die hij daarbij had opgelopen is inmiddels weer hersteld. Het gat wat door de sigaar was veroorzaakt in zijn pij zit er nog steeds in als stille getuigen aan de man die zijn sigaar uitdrukte op de knie van meneer pastoor. De bakker had die aflevering juist geconstateerd dat er een man, zo leek het, zijn bakkerswinkel in de gaten hield. Maar waarom wist hij toen nog niet.

We zijn inmiddels wat maanden verder en meneer pastoor is nog steeds een gespreksonderwerp in het dorp. Meneer Pastoor, zo denkt men handelt in koffie en wit spul zo wordt er gefluisterd. Maar is dit waar? Meneer Pasoor is zichzelf van geen kwaad bewust en vindt het wel vreemd dat mensen geregeld vragen hoe duur een gram is. Meneer pastoor weet niet waarvan een gram. Ondertussen heeft hij wel in de plaatselijke pastorie een voorraad suiker aangelegd. Zo groot dat je zou denken dat er binnenkort een te kort aan is of zo 🤔

Voor de winkel staat nog altijd elke dag die onbekende man de bakkerij in de gaten te houden. De bakker is er helemaal door de war van geworden. Hij piekert zich suf over waarom deze man dit doet. Het is zelfs zo dat de bakker geregeld briefjes in zijn bus vindt met teksten als: ‘Je brood wordt je dood.’ En meer van dergelijke teksten. Daarom heeft de bakker aangifte van stalking en bedreiging gedaan bij de plaatselijke wijkagent. De wijkagent komt er net aanlopen en ziet de stalker staan. De agent loopt op de man af. De man ziet de agent aankomen.

Wordt vervolgd.

Volgende log komende woensdag rond de klok van 08 uur.