Er is altijd wat 14 – stand van zaken

21 maart 2023 Uit Door Hanry

Een fictief religieus verhaal deel 14. Elke overeenkomst met de werkelijkheid berust op zuiver toeval. Dit verhaal is bedacht en geschreven door Hanry.

Het is al weer ruim een maand verder dat we iets uit het dorp gehoord hebben. De laatste keer had de bakker last van een verdachte man voor zijn winkel en is meneer pasoor uit de bakkerij gezet omdat de bakker dacht dat meneer pastoor drugsbaron is. Al is meneer pastoor zich nergens van bewust. Het enig wat die nog steeds probeert is het alleenrecht van de verkoop van koffie te krijgen. Hij wil de parochie en het kerkgebouw met de opbrengst bekostigen. Maar dat alleenrecht is nog niet in kannen en kruiken. De bakker is in inmiddels in behandeling bij de GGZ gekomen. Want de verdachte man houd nog altijd de bakkerij in de gaten. Het is inmiddels nog erger geworden. Elke ochtend komt die man de winkel binnen om de bakker uit te schelden. De bakker begrijpt totaal niet waar hij dit aan te danken heeft. De bakker probeert zijn winkel nog te runnen. Maar het valt de man steeds zwaarder door de dagelijkse schelt kanonnade van de verdachte man. De politie doet vooralsnog niet veel meer dan de situatie gadeslaan en tegen de bakker zeggen dat het vanzelf over gaat. Zo gaat dat elke ochtend. Ook deze ochtend. Daar is de man weer die hem uitscheld en dit keer verschaft de duistere man zich ruw toegang tot achter de toonbank en laat de bakker struikelen en bind hem vast. Dan sleept hij de man mee een zwart busje in en dan gaat het busje met piepende banden weg met de bakker in het busje. De winkel is nog open en daar is de politie. De agent ziet geen bakker. Wel een ravage in de winkel. De agent snapt er niets van. Hij heeft de ontvoering niet gezien of gehoord. De agent begrijpt wel dat er iets vreemds aan de hand is.

Hoe zal dit verder gaan?

wordt vervolgd.

Nieuwe log uiterlijk komende dinsdag rond 22:30 online.