Er is altijd wat 20 – Wit spul

9 mei 2023 Uit Door Hanry

Een fictief religieus verhaal deel 20. Elke overeenkomst met de werkelijkheid berust op zuiver toeval. Dit verhaal is bedacht en geschreven door Hanry.

Het is een koude winterdag. Meneer pastoor en pater Mostert zitten in de kapel over de kou te praten. In de kapel is het behaaglijk warm. Buiten voelt het aan als -10°C. 🥶 Dan komt dhr. Schuinloop binnen. Die loopt naar de pater toe en laat hem weten dat het witte spul is binnengekomen. De pater staat direct op om naar het witte spul te gaan. Meneer pasoor kijkt verbaast en zegt: Wit spul?’ De pater geeft geen reactie en ook Kees geeft geen commentaar. Bijden lopen naar de keuken. Daar valt de pater over een enorme ijzeren kist. Meneer pastoor die op afstand gevolgd is ziet de kist en roept uit: ‘Die is voor de bakker!’ De pater probeert op te staan maar dat lukt niet. Hij grijpt zich vast aan het aanrecht om toch overeind te komen. Met veel moeite staat hij weer. Op het aanrecht staan de zakken met wit spul. ‘Mooi werk Kees.’ Zegt de pater. ‘Hebben we weer suiker voor in de koffie’.

Nieuwe log uiterlijk komende dinsdag rond 22:30 online.