Er is altijd wat 21 – ?

16 mei 2023 Uit Door Hanry

Een fictief religieus verhaal deel 21. Elke overeenkomst met de werkelijkheid berust op zuiver toeval. Dit verhaal is bedacht en geschreven door Hanry.
De pater staat nog steeds in de keuken. Kees staat te telefoneren en zegt: ’Nee! Die kist is voor de bakker man!’ De Pater gaat de suiker opruimen. Maar helaas is zijn been geblesseerd door de val over de kist. Op het moment dat hij het aanrecht los laat valt hij weer op de vloer. In zijn val neemt hij per ongeluk een zak suiker mee. De suiker vliegt alle kanten op. Kees krijgt ook een lading over zich heen en ziet daardoor eruit als een soort suikerspook. Dan komt de moeftipoeftie van de indianenstam Kakain binnen. De moeftipoeftie geld bij deze indianenstam als de heilige wijze van de wereld. De moeftipoeftie ziet kees en roept uit: ‘Een geest!’ Hij rent weg om even later met knoflook om zijn nek en een wierookvat in zijn hand met rokende wierook weer binnen te komen. Sprekend een spreuk om geesten te verdrijven. Kees schut de suiker van zich af en kijkt stomverbaasd naar de de moeftipoeftie. De pater vraagt vanonder een bult suiker dat ook over hem heen is gegaan: ‘Kan iemand mij helpen opstaan?’ De moeftipoeftie trekt nu bleek weg.

Nieuwe log uiterlijk komende dinsdag rond 22:30 online, maar kan ook eerder al online staan.