Er is altijd wat 26

31 oktober 2023 Uit Door Hanry

Een fictief soms religieus verhaal deel 26. Elke overeenkomst met de werkelijkheid berust op zuiver toeval. Dit verhaal is bedacht en geschreven door Hanry.

De pastoor voelt het geprik in zijn maag en stamelt. Nou… uh… de mis doen… De man met de sigaar blaast weer sigarenrook in het gezicht van meneer pasoor. En zegt rustig: ‘Moar postoorke toch… as gij de mis goat doen geet het inderdoad mis. En dat wilde gij nie toch?’ En laad het geweer door en houd de loop stevig tegen de buik van de pastoor. De pastoor durft zich niet meer te bewegen. Dan komt er uit de kapel de koster aangelopen. Ziet de man met de sigaar met heel het tafreel en schiet wit weg. Hij loopt weg en gaat telefoneren. Even later komt de politie aangereden. De man met de sigaar roept nu luid: ‘Wie heeft die petfiguren gebeld!’ De pastoor zegt snel dat hij het niet was. De man duwt de pasoor ruw weg met de woorden: ‘Opzij janjurk!’

Nieuwe log uiterlijk komende dinsdag rond 22:30 online, maar kan ook eerder al online staan.