Vragen

23 januari 2024 Uit Door Hanry

Een mens kan wel eens dingen in het leven meemaken die vervelend zijn of traumatisch zijn. Daarbij kunnen mensen lichamelijk en/of psychisch beschadigd raken. Soms zodanig dat de gebeurtenis hun leven lang in negatieve vorm hun leven beïnvloedt. De persoon of personen die dit veroorzaken lopen soms nog vrij rond of krijgen een straf en zitten een paar jaar in de cel en zijn dan vrij. Terwijl het slachtoffer levenslang er last van heeft en in die zin nooit meer vrij komt. Dat kan heel onrechtvaardig voelen. En als je dan de bijbel erop na slaat dan kun je verward raken. God is toch een liefdevolle God en Hij regeert alles toch. Kon hij dit niet voorkomen? Een vraag die lastig te beantwoorden is naar mijn mening. Ik heb geen theologie gestudeerd en kan alleen mijn eigen mening laten weten. En ook ik heb hier geen antwoord op. En als je verder in de bijbel kijkt staat er dat je je vijanden lief moet hebben en je naaste vergeven als die je iets heeft aangedaan. Maar hoe kun je de ander vergeven als jou leven voor altijd stuk gemaakt is? Het lijkt mij een moeilijke vraag om daar een antwoord op te vinden. 🤔 Maar dat kan ook aan mij liggen dat ik dat een lastige vraag vind.

Zo zijn er in het leven soms meer vragen dan antwoorden.

Nieuwe log uiterlijk komende dinsdag rond 22:30 online, maar kan ook eerder al online staan.