Huiskaars

6 februari 2024 Uit Door Hanry

In de PKN is het de gewoonte om een paaskaars in de kerkzaal te zetten. Een brandende grote kaars 🕯️ waarvan de vlam symbool staat voor de aanwezigheid van God.

Er zijn ook van dergelijke kaarsen voor thuis een Huiskaars.

Traditie betrouw wordt er met pasen een nieuwe paaskaars in de kerk geplaatst met de ceremonie die erbij hoort.

Persoonlijk heb ik een huiskaars staan uit 2021. Als ik thuis via internet de kerkdienst volg wordt die kaars aangestoken bij mij. Hij gaat al best wel lang mee. Hij zou nog best een jaar mee kunnen. Maar ik heb besloten om dit jaar een nieuwe (2024) aan te schaffen. Het is de bedoeling om elk jaar, volgens kerkelijke traditie, een nieuwe aan te schaffen. De kaars voor 2024 staat inmiddels in bestelling en wordt voordat het pasen is geleverd. De kaars uit 2021 krijgt dan een mooi plaatsje bij mij op een plank en mag dan met pensioen. De kaars 2024 gaat de taak dan overnemen. De huiskaars van 2024 is een iets kleiner exemplaar dan die uit 2021. Ik hoop binnenkort de huidige kaars op deze weblog in beeld te laten zien.

Nieuwe log uiterlijk komende dinsdag rond 22:30 online, maar kan ook eerder al online staan.