Gemeenteavond 29 januari 2019

6 februari 2019 Uit Door Hanry

Op 29 januari was er een gemeenteavond in de Opstandingskerk. Het ging over nadere toelichting op de keus van het gebouw. In Arnhem-Noord moet namenlijk een keus worden gemaakt tussen drie PGA – gebouwen. Het is voornemens om de drie gebouwen samen te voegen in Arnhem-Noord. Hierover kom ik in een andere log op terug. Want ook omtrent dat proces is veel te vertellen. In deze log dus over de gemeenteavond van de 29ste.

Ik had koster-dienst en samen met alle andere mensen die mee hebben gewerkt hebben we de mensen voorzien van koffie en thee. Na afloop kon men een sapje of wijntje verkrijgen met een hapje in de vorm van pinda’s. Vele handen maken licht werk, zegt het spreekwoord.

Alles staat klaar

Van te voren hadden we alles klaar gezet. Zodat het bezoek snel bedient kon worden. Ik schreef al eerder zo’n avond doe je niet alleen. Iedereen heeft hard gewerkt. We hoorde na afloop van de bezoekers dat de verzorging prima was geweest. Dat vinden wij altijd goed om te horen.

Deze avond werden de deuren van dit kerkgebouw rond 23.10 uur zo ongeveer gesloten.

De restante van de avond ervoor na herstrukturering

De volgende dag wachtte nog de resten van de avond ervoor op mij. Beneden wachtte ook een bergje afwas op mij. Want toen op de bovenste verdieping de gemeenteavond was, waren de mensen van de fotoclub beneden met hun bijeenkomst bezig. Dus ging ik op de dertigste eerst maar even alles in de vastwasser doen.

De vaatwasser gevuld

Gelukkig zijn er twee vastwassers in het pand. Die kunnen tegelijk worden aangezet met vaat. Terwijl die aan het werk waren om de vaat weer blinkend schoon te krijgen, kon ik mooi nog even wat tafels en zo met een doekje weer glimmend maken. Zodra de vaat schoon was kon alles weer op de juiste plaats worden opgeborgen. De keukens clear gemaakt. En zo kwam het gebouw weer spik en span. Een dag later nog even wat zakken met afval en glaswerk afgevoerd. En de overgebleven drank opgeborgen bij de voorraad. Zo was het gebouw weer klaar voor het volgende event.

Vergeet niet een duimpje te geven hier onder.