Samen in één gebouw – deel 1

15 mei 2019 Uit Door Hanry

De PGA gemeente Arnhem-Noord heeft op dit moment een aantal kerken in Arnhem-noord onder haar hoede. Men is al enige tijd doende om drie kerkgebouwen en haar drie gemeentes samen te laten voegen. Inmiddels zijn we één gemeente in Arnhem Noord op papier. In de praktijk bijna. Want een samenvoeging gaat niet van de ene week op de andere week. Dit is een proces wat al lange tijd gaande is. Inmiddels is het zo dat de drie kerkgebouwen tot één gebouw worden samengevoegd. Dit proces is momenteel gaande. Enige tijd geleden is besloten dat de Opstandingskerk in Arnhem open zal blijven. Hier is het de bedoeling dat we met heel Arnhem-noord gaan vertoeven.

Dat gaat natuurlijk niet zomaar. De Opstandingskerk zal eerst worden verbouwd. Dat moet zorgvuldig worden gedaan. Deze kerk is een rijksmonument. Dus dan moet overal wel de benodigde vergunningen voor worden afgegeven en goedkeuringen en zo. Kortom een hoop werk voordat we met de verbouwing mogen beginnen. De voorlopige verwachting is dat er in de loop van 2020 kan worden begonnen aan de verbouwing. Velen mensen zijn momenteel aan de slag met hoe alles eruit gaat zien.

In Arnhem-Noord zijn eerder samenvoegingen geweest. Zo zijn de gereformeerden en hervormde gemeentes al jaren geleden samen gegaan en vieren gezamenlijk de diensten, beleven de activiteiten en heel het kerkleven. Door deze samenvoegingen zijn er toen al een aantal gebouwen geminderd.

Met al deze samenvoegingen in de jaren zijn we samen kerk. Samen ben je niet alleen. Want een kerk is ook een plaats om mensen te ontmoeten denk ik.

Mocht je deze log leuk vinden, vergeet dan niet een duimpje te geven. Een reactie is ook altijd tof.

Komende woensdag weer een verse log. Rond de klok van 18 uur. Mis hem niet!