Kerkvloeren

10 april 2019 Uit Door Hanry

Er zijn diversen soorten kerkvloeren. Soms zijn de vloeren zeer fraai en soms wat minder fraai. Uiteindelijk nemen de meeste bezoekers een loopje met de vloer. De vloer zelf laat in de meeste gevallen graag over zich heen lopen. Als vloeren konden spreken, als een vloer iets zei. Kon hij verhalen vertellen misschien wel over u en mij.

Grindvloer

Bij de bouw van de Opstandingskerk in Arnhem is o.a. in de kerkzaal gekozen voor een grindvloer zoals op de afbeelding te zien is. Dit in stijl met het doopvond en de preekstoel. Echter bleek het in de praktijk niet zo handig te zijn. Toen is er in de kerkzaal een leistenen vloer overheen gelegd.

Leistenen vloer
De kerkzaal met leistenen vloer

In de praktijk is deze vloer makkelijker in onderhoud bijvoorbeeld.

In de toekomst zullen in deze blog ook andere kerkgebouwen aan de orde komen.

Vergeet niet een duimpje te geven en/of een reactie. Dat wordt altijd gewaardeerd.

Elke woensdag 18.00 uur een nieuwe log hier bij de kerkavonturen van Hanry.