Zonnepanelen

1 mei 2019 Uit Door Hanry

Medio 2015 kwamen op het dak van de Opstandingskerk Arnhem zonnepanelen te liggen. We vinden het, als kerk, belangrijk om goed voor deze planeet te zorgen. Daarom proberen wij ook ons steentje bij te dragen en wekken wij de stroom voor de Opstandingskerk Arnhem op met zonnepanelen. Op het dak liggen ze van zonneschijn elektra te maken. Bij de aanleg konden gemeenteleden een stukje zonnepaneel ‘kopen’. Dit kon door een certificaat aan te schaffen. Natuurlijk kon iedereen zoveel certificaten aanschaffen als die wilde. Zo krijgt men een soort binding met de panelen en zijn deze van heel de gemeente geworden.

De zonnepanelen op het dak

Inmiddels liggen ze er een aantal jaren en is voor iedereen zichtbaar dat ze ook echt werken. In de hal hangt dit scherm waarop het live te volgen is.

Vergeet niet een duimpje te geven.

Een nieuwe log is elke woensdag om ongeveer 18:00 uur (Nederlandse tijd) hier te vinden. Mis het niet! 😊