Een mysterieuze kist

21 augustus 2019 Uit Door Hanry

Soms komt men in de Opstandingskerk mysteries tegen. Zo is er deze kist.

80 cm lange kist, bruin. Glad afgewerkt. Een geheimzinnige kist

Deze kist is 80 cm lang, glad afgewerkt en kleurt bruin. Je zou je misschien kunnen afvragen wat er in die kist zit. Ik kan zeggen dat er geen lijk in zit. Immers dat zou best wel gaan ruiken en voor je het weet begint de geest ervan rond te spoken. De kist is al jaren in het gebouw aanwezig. Omdat ik graag onderzoek wat iets is, heb ik de kist geopend. Dat ging vrij simpel door het haakjes uit het oogje te halen. De deksel kon toen gemakkelijk omhoog gedaan worden. En wat zag ik toen… inderdaad de inhoud van de kist.

Een kist met vakjes
In houd van de kist

Een kist met vakjes en in die vakjes cijfers van 0 t/m 8 en de letters Ps en Gez. De letters Ps staan voor psalm en Gez voor gezang. Het heeft alles met het liedboek te maken wat wij ooit gebruikte tijdens de kerkdienst. Daar stonden psalmen en gezangen in, wat men kon zingen in de dienst. De liederen en hun nummer (psalm zoveel of gezang zoveel) werden dan aan de muur opgehangen in deze gaatjes die vooraan in de muur zitten.

De gaatjes in de muur van op zijn kant gezien

Zo kon iedereen zien wat we gingen zingen.

Later kregen we de beschikking over een beamer en werden de gaatjes in de muur overbodig. Want de liederen inclusief tekst worden sindsdien op een prachtig doek geprojecteerd.

Het projectie scherm voor de beelden van de beamer

Met de komst van dit scherm heb je in beginsel ook geen papieren liedboek meer nodig voor gebruik in de dienst. Zo zie je maar weer ook de techniek drinkt door tot in de kerk.

Wat vond je van deze log? Geef een duimpje om het te laten weten. Natuurlijk kan er ook een reactie gegeven worden.

Komende woensdag rond 18 uur is er weer een nieuwe log.

👋🏻