Wandkleed

28 augustus 2019 Uit Door Hanry

In de Opstandingskerk in Arnhem hangt achter het liturgisch centrum een wandkleed dat in de jaren 60 van de twintigste eeuw is ontworpen en vervaardigd. Het is ongeveer 2×10 meter.

Het kleed is geïnspireerd op een bijbeltekst. Dat kan ook bijna niet anders in een kerkgebouw, toch? De tekst: ‘Ik ben de wijstok en jullie zijn de ranken.’ Op het wandkleed is dan ook de wijstok te zien met daaraan de druiventrossen (de ranken). Oorspronkelijk zaten achter dit doek de luidsprekers van de geluidsinstallatie. Echter na de brand die op de benedenverdieping is geweest in 1968, is het doek gelukkig uiteindelijk wel gered. Echter zijn toen de boxen niet meer achter het doek terug geplaatst. De luidsprekers hangen nu elders in de kerkzaal. De nissen waar de speakers zaten achter het wandkleed, zitten er nog steeds zo zegt men. Na de brand is het kleed weer geheel gerestaureerd en schoongemaakt. En een kleine renovatie van het kunstwerk heeft zich ook in 1997 voltrokken. Omdat sommige verbintenissen wat losgeraakt waren door vertering. Dit is toen weer hersteld.

Laat je mening over deze log weten door een duimpje en/of een reactie achter te laten.

Komende woensdag rond de klok van 18 uur is er weer een nieuwe log online.

Graag tot dan 🎊👍🏻