Mysteries in religieuze gebouwen – deel 2

9 oktober 2019 Uit Door Hanry

De tafelverplaatsing

Het was de middag toen er een BHV en AED herhalingscursus was. Elke BHVer in de PGA kwam naar de Opstandingskerk in Arnhem om de opfriscursus te volgen. De tafels in het vertrek waren in een prachtige U vorm geplaatst. Na afloop van de middag konden de tafels zo blijven staan voor de volgende avond die een paar dagen later zou worden gehouden. Zo gezegd zo gedaan. Alles afgesloten en de volgende dag kom ik daar als eerste weer. Een ware verbazing was op mijn gezicht waar te nemen. Dit kan niet waar zijn. De tafels die gisteren nog mooi in een u-vorm stonden opgesteld waren plots allen langs de kant gaan staan. 😳 Wat is hier aan de hand? Hoe komen die tafels nou daar? Okee, de tafels hebben poten. Maar, een wandelende tafel dat is toch niet waar? Maar hoe dan? Spookt het hier of wordt ik gek? 🤔

Dit mysterie heeft na onderzoek een mogelijke verklaring gekregen. Waar ik op de vroege ochtend niet aan had gedacht is… het was de ochtend van de schoonmakersploeg. Deze ploeg komt ver voor mij delen van het gebouw schoonmaken. O.a. de zaal waar de tafels waren gaan lopen. Het meest voor de hand liggend is, dat de schoonmakersploeg de tafels verplaatst hadden. 🤣 Awel, dit mysterie was dus vrij snel opgelost. 🤣 En ik was niet eens dronken.