Bijzondere dienst

16 oktober 2019 Uit Door Hanry

Op zondagmiddag 06 oktober 2019 was er in de Opstandingskerk in Arnhem-Noord een bijzondere dienst. Het tijdstip was al bijzonder. Normaal zijn de diensten om 10.00 uur. Nu was dat om 14.30. En er waren twee predikanten die in de dienst voorgingen. Dat is normaal gesproken er één. De dienst was om nog meer redenen bijzonder te noemen. In deze dienst is Ds. Arjen Hiemstra verbonden aan de PGA – Noord (Protestantse Gemeente Arnhem – Noord). Wat ook bijzonder was aan deze dienst, dat het de eerste dienst was waarbij Arnhem – Noord definitief in één eredienst samen kwam. In het verleden waren er 3 kerkgebouwen en 3 gemeentes in kerkelijk Arnhem-Noord. Het samen gaan van deze drie gemeentes is qua proces al jaren aan de gang. Op 06 oktober was het dan (eindelijk) zover dat we als één gemeente in één gebouw de kerkdienst gaan doen. We pendelen elke maand nog tussen de drie gebouwen. Elke maand in een ander gebouw. Dat is een tussen fase. Want uiteindelijk komen we met ons allen definitief in één gebouw. En pendelen we niet meer. Maar zover is het nu nog niet. Tot die tijd hoppen we nog elke maand tussen 3 gebouwen.

Laat weten wat je van deze log vindt, geef een duimpje, een reactie of wat dan ook. Uh… dat zijn de twee mogelijkheden toch? 🤔

Afijn, hoe dan ook. Komende woensdag rond 18 uur weer een nieuwe log op deze blog. 😀

In de log van volgende week weer een mysterie van een religieus gebouw.