Samen in één gebouw – deel 4

4 december 2019 Uit Door Hanry

Vooraankondiging verbouwing

De PGArnhem Noord, heeft op dit moment drie kerkgebouwen in Arnhem-Noord. Het waren ook drie wijkgemeentes. Als gemeentes zijn wij al een forse tijd aan de slag om de drie wijkgemeentes samen te voegen. Ik heb op deze blog er al vaker over geschreven. De diensten zijn nu nog in één van de drie gebouwen. In de Diaconessenkerk, Bethlehemkerk of de Opstandingskerk. Het is de bedoeling dat wij in 2020 één gebouw gaan overhouden. De andere twee gebouwen gaat de PGArnhem-Noord afstoten. De Opstandingskerk gaat eerst nog verbouwd worden. Om met ons allen een nieuwe start te maken, wordt eerst de Opstandingskerk verbouwd. Na de verbouwing krijgt de Opstandingskerk waarschijnlijk een nieuwe naam. Het is de bedoeling dat de ingang, die nu boven op een heuvel is, beter toegankelijk gaat worden voor mensen die moeite hebben de heuvel op te komen. Daarom wordt de hoofdingang verplaatst naar de begane grond. Binnen beschikt het rijksmonument nu nog niet over een lift. Het is de bedoeling dat die er wel gaat komen. En er gaat binnen nog veel meer gebeuren. Het gaat best ingrijpend vervangen worden. Begin 2020 gaat de verbouwing beginnen. Na de verbouwing komen we weer terug in het verbouwde pand. We komen dan terug in ‘De nieuwe kerk’. Hoe de definitieve naam zal zijn wordt nog bekend gemaakt.
De laatste kerkdienst in de Opstandingskerk is op 05 januari 2020. Daarna gaan we het gebouw leeg halen. In Januari 2020 zal er asbest sanering plaatsvinden. Op 1 februari 2020 wordt het gebouw overgedragen aan de aannemer. Het plan is dat de verbouwing in September 2020 klaar is en dat de Protestantse Gemeente Arnhem er dan weer gebruik van kan maken. We gaan zien of alles volgens planning gaat verlopen.

Tot zover deze log. Deze blog hoop ik ook in 2020 gewoon mee door te gaan. Ik wil jullie op de hoogte houden wat er met de andere twee PGArnhem kerken in Arnhem – Noord gaat gebeuren. En hoe de verbouwing verloopt van ‘De nieuwe kerk’. En nog veel meer. Vanaf 1 februari 2020 hebben alleen nog de bouw mensen toegang tot het gebouw wat nu Opstandingskerk heet. Maar ik hoop het in de gaten te houden hoe het verloop gaat.

Voor mij persoonlijk een vreemd idee. Het gebouw waar ik al 46 jaar geregeld kom, kan ik over een paar maanden zo’n 7 a 8 maanden tijdelijk niet in. Dat is voor mij persoonlijk de eerste keer dat ik er zolang niet binnen ga komen. Maar het is de bedoeling dat ik er weer terug ga komen. Bij leven en welzijn.

Volgende log komende woensdag rond de klok van 18 uur.

Reacties zijn, zoals altijd, welkom. Vergeet niet een duimpje te geven. Tot laterrrrrooo 😎