Aangepast wegens corona

18 maart 2020 Uit Door Hanry

Ook de PGArnhem heeft aanpassingen doorgevoerd voor het vieren van de kerkdienst. Bijeenkomsten zijn niet meer toegankelijk. De kerkdienst van 15 maart was alleen via internet te volgen. De predikant stond voor een lege kerk.

Een lege Diaconessenkerk in Arnhem

Het is een vreemde gewaarwording. Een lege kerk waar wel een kerkdienst wordt gehouden en de mensen die niet fysiek aanwezig zijn. Maar wel vele mensen via internet die de dienst live of op een ander tijdstip konden volgen. Via kerkomroep.nl was het goed te merken dat kerken in Nederland vooral via internet de diensten deden. De connecties rond 10 uur waren veel. Veel diensten begonnen om 10 uur. Vermoedelijk door de hoge drukte op omroep.nl was het zelfs zo dat sommige luisteraars geen live verbinding konden krijgen. De dienst was en is ook achteraf te beluisteren. Ook ik kon niet direct om 10 uur verbinding krijgen. Maar heb achteraf de dienst wel kunnen vernemen. De dienst was iets aangepast. Maar zeker een prachtige dienst wat mij betreft. Gelukkig dat we internet hebben.

Hoe het met de andere diensten gaat wordt in de nieuwsbrief van de PGArnhem bekend gemaakt. Naar verwachting zal dat aan het eind van deze week zijn via de mail.

Tot zover deze log. Een duimpje, een reactie allemaal zeer gewaardeerd.

Komende woensdag rond 18 uur weer een nieuwe log op deze blog.