Uitzicht

13 mei 2020 Uit Door Hanry

Onlangs heeft de regering in Nederland wat versoepelingen doorgevoerd. Ze hebben ons ook een soort spoorboekje gegeven wat het plan is, mits het goed blijft gaan met COVID-19. Zolang het niet weer opnieuw gaat verergeren. Dan zouden we mogelijkerwijs bijvoorbeeld vanaf 1 juli weer bijeenkomsten met maximaal 100 mensen mogen hebben, mits iedereen anderhalve meter van elkaar verwijderd blijft. Ook kerkdiensten zouden onder voorwaarde weer mogen. Komt de vraag op: Hoe pakken we dit aan? Qua kerkdiensten mogen er maximaal 100 mensen zijn. Inclusief predikant, ouderling, diaken, organist, koster en zo voort. Die naast bezoekers ook bij het getal van 100 horen. Worden er dan meer diensten gehouden? Want anderhalve meter uit elkaar betekend ook dat het meer ruimte inneemt. In kleine kerkgebouwen zit je dan al snel vol. Hoe men dit wil gaan doen is nog niet geheel duidelijk. Er wordt sinds de bekendmaking in de persconferentie hard over nagedacht en een plan gemaakt door de kerkgemeentes in Nederland. Dit is dus iets wat vast nog een vervolg gaat krijgen over hoe dit aangepakt gaat worden.

Dit is de log voor deze week.

Duimpje is altijd leuk, dat geld ook voor reacties.

Komende woensdag rond de klok van 18 uur is er weer een nieuwe log die online komt.