Op naar de viering

17 juni 2020 Uit Door Hanry

In de PGArnhem-Noord is een protocol geschreven om vanaf juli met maximaal 100 mensen samen te komen voor een dienst. Om de 1,5 meter te garanderen zal het in de praktijk erop neer gaan komen dat er maximaal 50 mensen per gebouw in kunnen. Het gaat wat aangepast. Op dit moment ben ik nog in afwachting van de exacte informatie. Maar wat ik tot nog toe begrepen heb is dat er met voorinschrijving gewerkt gaat worden. Je maakt dan een soort reservering. Zo weet men hoeveel mensen er komen en wordt er voorkomen dat het te druk gaat worden. Ook begreep ik dat er twee diensten op de ochtend zijn in twee verschillende gebouwen en twee verschillende tijdstippen. Wel in alle twee de diensten dezelfde predikant en dezelfde organist. Een samenzang is helaas niet mogelijk op dit moment. Ook het koffie/thee drinken na de dienst is nog niet mogelijk. Deze twee activiteiten geven volgens experts te veel kans op besmetting. De dienst kan ook via internet beluisterd worden. Er gaat vanaf juli weer een nieuwe fase in qua kerkdiensten. Na 12 juli gaat er geëvalueerd worden. Er wordt dan ook bekeken of we nog op deze manier doorgaan of dat er aangepast moet/kan worden. Tja, het is tegenwoordig niet meer zo dat er zomaar spontaan naar een bijeenkomst gegaan kan worden ook het organiseren ervan is minder eenvoudig als in het verleden. Maar langzaam vinden we onze wegen weer terug.

Tot zover deze log. Komende woensdag weer een nieuwe log rond de klok van 18 uur. Een duimpje, reactie of zo is altijd 👍🏻