Eerste kerkdienst in Nieuwe kerk Arnhem – Noord

30 september 2020 Uit Door Hanry

Afgelopen zondag was de eerste kerkdienst in de verbouwde Opstandingskerk die nu Nieuwe kerk heet. Arnhem – Noord heeft nu 4 kerkelijke gemeentes samengevoegd. Tevens zijn de corona-regels verruimt. Heel opmerkelijk vind ik is dat we weer gezamenlijk mogen zingen tijdens de dienst. Er schijnt onderzoek te zijn geweest die beweert dat met in achtneming van alle regels we twee liederen gezamenlijk veilig kunnen zingen. Tijdens de dienst mogen er maximaal 70 bezoekers zijn. Dat houd in dat het personeel (betaald en vrijwilligers) niet meegerekend worden.

Persoonlijk begrijp ik niet dat er weer veilig gezongen kan worden. Bij anderen bijeenkomsten mag het niet. Ondanks goede ventilatie. Volgens mij was Rutte hierin onlangs erg duidelijk ‘Gewoon je bek houden.’ Dat is toch duidelijk? Waarom mag het plots hier in de kerk wél het samen zingen? Ik ben geen expert, maat het klinkt mij erg tegenstrijdig in de oren.

Maar inmiddels zijn er landelijk strengere maatregelen getroffen. Even de komende nieuwsbrief van de kerkgemeente hier afwachten. Mogelijk heeft het gevolgen voor de bijeenkomsten. Daarnaast is de discussie over mondkapjes in Nederland weer opgelaaid. Hopelijk blijft een lock down zoals in maart uit.