Jij bent anders! Nou en?

18 november 2020 Uit Door Hanry

Mensen benadrukken soms helaas de verschillen tussen henzelf en de ander. Daarbij vraag ik me altijd af waarom de mensheid dit doet. đŸ¤”Mensen zullen er vast redenen voor hebben. Maar voor ik in een psychologische/filosofische overdenking beland over waarom mensen doen wat ze doen, wil ik een persoonlijke overdenking hiervan loslaten. Zelf ben ik van mening dat ieder mens in alle verschillen gelijkwaardig is. In mijn visie is niemand meer of minder. Ik probeer iedereen gelijkwaardig te behandelen. Niemand is perfect en ik al helemaal niet. We maken allemaal fouten en ik zeer zeker velen. Fouten maken is niet erg maar probeer van de fouten te leren. Zodat je inzicht krijgt in wat er mis ging. Maar voor ik hier ga beweren dat mijn waarheid de enige waarheid is, of dat ik die indruk wek, wil ik zeggen dat mijn visie niet hoeft te kloppen voor een ander. Verschillen in opvattingen, doen en laten en zo voort, mogen er zijn. Ik vind dat juist interessant. Naar mijn idee geeft dat de wereld de kleur die het nodig heeft. Want als die kleurigheid er niet zou zijn, wat hebben we dan voor wereld?