40 dagentijd – Opweg naar pasen

24 februari 2021 Uit Door Hanry

Kerkelijk gezien zitten we in de 40 dagentijd. De tijd opweg naar pasen. Met pasen komt er altijd een nieuwe paaskaars in het kerkgebouw. Nu de diensten digitaal zijn steek ik wel tijdens de dienst een kaars aan. Het is geen paaskaars want die heb ik momenteel niet in huis. In de nieuwsbrief van de kerk hier in Arnhem, wordt er de mogelijk geboden een paaskaars of een huispaaskaars te bestellen. Dit lijkt mij een goed plan voor mij. De paaskaars die brand is het symbool dat Christus aanwezig is en tijdens de dienst ook als symbool van verbondenheid met elkaar. Aangezien ik verwacht dat de online diensten zonder kerkgangers nog wel even zou kunnen blijven. Heb ik een huispaaskaars besteld. Zodat ik tijdens een thuisviering nog meer het gevoel heb bij de dienst aanwezig te zijn. Er zijn diversen lengtes en met diversen afbeeldingen erop te verkrijgen. Dus ik heb mijn keus inmiddels gemaakt. Welke het voor mij is geworden laat ik in een latere blog zien.

Dit was de log voor deze week. Een reactie, een duimpje het mag allemaal en wordt altijd gewaardeerd. Komende woensdag rond de klok van 10 uur weer een verse log.

Fijne week gewenst.