Er is altijd wat 2 – De voet

21 april 2021 Uit Door Hanry

Een fictief religieus verhaal deel 2. Elke overeenkomst met de werkelijkheid is zuiver toeval. Dit verhaal is bedacht en geschreven door Hanry.

Marieke Hutselfluts draait zich geschrokken om en van Dijk beent met grote stappen naar binnen gevolgd door Marieke en Tilly rent ook naar binnen. Ze gaan allemaal richting de plaats waar de harde klap en de ijselijke kreet vandaan kwamen. Het blijkt uit de toren te komen die rechts op het gebouw staat. Bij de ingang van de toren is een deur 🚪 Deze deur geeft toegang tot de toren. Van Dijk doet de deur open. Op dat moment komt er een man in een bruine pij de trap af gestrompeld. Zijn rechter voet zit onder het bloed. Bij het zien van Hendrik zegt de man in de pij met een zachte g in zijn accent: “Gloeiende, gloeiende! Heb je hem ook.” En kijkt Hendrik wanhopig aan. “Gaat het Claudius?” vraagt Hendrik terwijl hij een stap achteruit doet. Bij deze actie trapt hij per ongeluk de dominee op haar tenen. “Au!” klinkt het uit de mond van de predikant. Van Dijk schrikt zich een hoedje en bied direct zijn excuus aan de dominee aan. Tilly gaat nu naar de man in de pij toe en vraagd: ”Wat is er gebeurd Claudius?” en kijkt geschrokken naar zijn voet. 🦶🏻 “Ja kijk,” zegt pater Claudius “ik wilde de klok gaan luiden en toen gebeurde het. De klok kwam omlaag en belandde op mijn voet. Gelukkig was het een kleine klok en niet die grote joekel. Nu is mijn voet wat pijnlijk. Wat ik niet begrijp is hoe dat ding naar beneden kwam.” Tilly zegt: “Dat zoeken we later wel uit. Eerst je voet. Hier neem een joint voor de schrik mijn beste man.” En ze bied de pater een joint aan. Hendrik ziet het gebeurden en slaat de joint uit handen en zegt op boze toon: “Klaar nu, geen drugs hier. Haal Karel Peer, de kunstenaar, hij heeft EHBO!” Waarop Claudius uitroept: ”O nee! Geen Karel Peer aan mijn lijf meneer! Dat is zooooon rare kwast die blijft met zijn vingers van mij af!” Tilly heeft een schone theedoek gehaald en bind die om de voet van Claudius. “Zo,” zegt ze “dat is alvast iets. Nu bellen we de dokter.” En ze voert het uit.

Even later komt dokter Oetkarren aan gefietst. Hij zet zijn fiets tegen de gevel en loopt naar binnen. Bij het zien van de voet van de pater roept die luid: “Wat!? Pijmans zijn voet is gewond!” Claudius kijkt Oetkarren aan en zegt: ”Ja pillemans dat weten we. Ken jij hem repareren?” Dokter Oetkarren beweert van wel en begint de voet te spalken. “Het komt goed pijmans het is mijn eerste keer dat ik een voet spalk. Maar ach als het mislukt heeft u nog een andere voet. Dat is handig als reserve.” Hendrik vraagt nog of de dokter wel bekwaam is. De dokter stelt gerust dat het goed komt. Na gespalkt te hebben verbind die de voet verder en een paar minuten later is de voet verbonden. Claudius probeert op te staan. Het lukt moeizaam. Oetkarren loopt weg en even later komt hij met een paar krukken aan. “Voor u meneer pijmans.” Zegt Oetkarren terwijl hij de krukken aan de pater geeft. De pater probeert ermee te lopen en dat gaat hem niet zo makkelijk af. Hendrik gaat naar de pater toe en schreeuwt luid: “ANDERSOM MAN!” De pater kijkt verbaast. “Je houd ze ondersteboven man.” vervolgt Hendrik. Claudius draait de krukken om. “Ooow, dat loopt veel beter nu. Dank u meneer van Dijk.” En de pater strompelt met de krukken verder. Dan komt een blonde dame van een jaar of 40 het gebouw binnen gerent en roept: ”Sluit ramen en deuren! Hij mag hier niet binnen komen! De viezerik! Ik zeg het je! Sta niet zo dom te kijken 👀 en doe de deuren 🚪 dicht!” En de dame kruipt in duidelijke paniek onder een stoel die er staat en voegt er paniekerig aan toe “Ik ben er niet en jullie hebben mij niet gezien.” Van buiten af komt er een man met een geweer aangelopen. Hij blijft op het plein staan en kijkt speurend met een norse blik rond.

Dat was het voor deze week. Komende woensdag rond 10 uur weer een nieuwe log. Het vervolg van dit verhaal of eerst iets anders? 🤔 Dat zien we komende woensdag.