Er is altijd wat 4 – Stokbrood 🥖

5 mei 2021 Uit Door Hanry

Een fictief religieus verhaal deel 4.  Elke overeenkomst met de werkelijkheid is zuiver toeval. Dit verhaal is bedacht en geschreven door Hanry.

We bevinden ons bij het begin van dit deel bij de bakker die tegenover het religieuze centrum is gevestigd. Het is negen uur 🕘 in de ochtend. De bakker doet de winkel open door de deur van het slot te halen en het bordje van gesloten om te draaien. Zo komt de tekst ‘Open’ te zien aan de buitenkant. Handelingen die de bakker elke werkdag doet. Hij gaat achter de toonbank staan en kijkt tevreden naar de broden in zijn winkel. De winkeldeur gaat open en binnen is het vrolijke ‘Welkom bij bakker Bruinsma, wij bakken ze bruin maar ook wit.’ te horen. Een man met een hoge hoed 🎩 op zijn hoofd en een burgemeesters ketting om zegt terwijl hij naar de toonbank loopt: “Dag Bruinsma, uh… heb je vandaag een lekker stokbrood 🥖 voor mij? Waarop Bruinsma antwoord terwijl hij een stokbrood pakt: “Nee meneer de burgemeester ik heb geen lekker stokbrood.” De burgermeester kijkt wat verbaast en zegt: “Maar Bruinsma, je hebt daar toch een stokbrood? 🥖 “ en wijst naar het stokbrood in Bruinsma zijn hand. “Ja inderdaad,” zegt de bakker “maar dit is geen lekker stokbrood. Dit is een overheerlijk stokbrood.” Ze lachen en de bakker doet het stokbrood 🥖 in een zak. “Dat is dan €25,= euro meneer de burgermeester.” zegt Bruinsma. Verontwaardigd roept de burgermeester: “Dat is veel te duur man!” En pakt het stokbrood 🥖 en slaat de bakker met het stokbrood 🥖 op het hoofd. Het stokbrood breekt in twee stukken en de bakker valt op de grond. De burgermeester kijkt verbaast naar de bakker die op de vloer ligt. Dan beseft hij dat de bakker bewusteloos is. De Burgermeester wordt nu nerveus en loopt nerveus van links naar rechts en zegt: “Oooow…. wat heb ik gedaan.” Hij belt snel de ambulance.

Komende woensdag een nieuwe log hier rond de klok van 10 uur.