Er is altijd wat 5 – De bakkerij

19 mei 2021 Uit Door Hanry

Een fictief religieus verhaal deel 5.  Elke overeenkomst met de werkelijkheid is zuiver toeval. Dit verhaal is bedacht en geschreven door Hanry.

Er is een ambulance gearriveerd voor de bakker van Bruinsma. De mensen van de ambulance staan bij de bewusteloze Bruinsma. De burgermeester vraagt bezorgd of het wel goed komt met Bruinsma toen de deur van de winkel weer open ging. Een man gekleed in traditioneel Tiroler kleding komt de winkel binnen. Zodra die binnen komt geeft die te kennen Helga te zoeken. De burgervader reageert: “Aha Strootahalte, ze hebben je weer los gelaten?” Strootahalte zegt dat het onzin was dat die in de cel zat. Dat dat onterecht was en dat dat de schuld is van Helga. Hij besluit: “Dus waar is dat mens?”

Bruinsma komt net bij en mompelt wat wazig: “Stokbrood, waarom mishandel je mijn stokbrood.” De burgermeester reageert opgelucht: “Aha, je bent weer bij Bruinsma. Gelukkig man. Dat stokbrood overleeft het vast wel.” En sloft naar Strootahalte toe. “Strootahalte, ik zou niet weten waar Helga is. Maar als ik haar zie zal ik haar naar jou toe sturen. Oké?” Bruinsma die nu weer volledig is bijgekomen gaat rechtop zitten. De ambulance mensen concluderen dat het weer goed gaat met Bruinsma en gaan weer weg. Bruinsma staat weer op twee benen en pakt een zak verse zachte puntjes en komt ermee naar Strootahalte en zegt: “De Helga broodjes meneer.” Strootahalte kijkt verbaast en beweert geen broodjes te hoeven.

Hoe gaat dit verder? In het volgende deel komen we misschien meer te weten.

Voor deze week was dit de log. Komende woensdag een verse log rond de klok van 10 live.