Er is altijd wat 7 – De koffie-opstand

9 juni 2021 Uit Door Hanry

Een fictief religieus verhaal deel 7. Elke overeenkomst met de werkelijkheid is zuiver toeval. Dit verhaal is bedacht en geschreven door Hanry.

In het vorige deel stonden een paar mensen voor het stadhuis met spandoeken over koffie. Het was toen nogal onduidelijk wat er gaande was. Inmiddels is gebleken dat in het stadhuis een nieuwe regel van kracht is. Er mag geen koffie meer worden gedronken. Meneer Pasoor heeft voor deze regel gezorgd. Volgens hem vernietigd koffie de mens. Hoe die deze regel erdoor gedrukt heeft is onduidelijk. Want na de mis op zondag wordt er rijkelijk met koffie geschonken. Wat de drijfveer van Meneer Pastoor is geweest om in het stadhuis een koffie verbod voor elkaar te krijgen is een raadsel. Maar de mensen in het stadhuis accepteren het niet en wat eerst een paar mensen waren is uitgemond in een protest van alle werknemers in het stadhuis. En zelfs omwonende hebben het protest ondersteund. De omwonende geven de demonstranten massaal koffie te drinken. Het is zo erg geworden dat Meneer Pastoor bedreigd word zijn parochie onder te laten lopen met koffie. Ook krijgt Meneer Pastoor koffie bonen door zijn brievenbus gestopt met leuzen erop als ‘Je bent een boon en geen icoon’ 🤔Meneer Pastoor is ondergedoken omdat zijn gang vol gestort is met gemalen koffie en koffiedrap. De bakker wil geen brood meer leveren aan meneer Pastoor. Dit uit protest tegen ‘Het koffieverbod’ zoals het is gaan heten. Er gaan geruchten rond dat Meneer Pastoor overal de koffie wil gaan verbieden en dan zelf koffie wil gaan verkopen tijdens de dienst. Immers in een kerkgebouw geld het koffie verbod niet. Maar of dit gerucht waar is weet Niemand. Nu is meneer Niemand wel gesignaleerd in de stad. 🤔

Hoe gaat dit verder? Is het waar dat meneer Pastoor voor eigen gewin een koffie verbod heeft ingesteld in het stadhuis? En is het waar dat het niet bij het stadhuis gaat blijven? En wie maakt de gang bij Meneer Pastoor schoon? Zal meneer Pastoor voor altijd ondergedoken moeten blijven?

Volgende verse log komende woensdag rond 10 uur.