Er is altijd wat 10 – Het spul

11 augustus 2021 Uit Door Hanry

Een fictief religieus verhaal deel 10. Elke overeenkomst met de werkelijkheid is zuiver toeval. Dit verhaal is bedacht en geschreven door Hanry.

In het religieuze centrum is net rabbijn Uiensnijder binnen gekomen. Hij had over ‘de koffie-pastoor’ gehoord en gelezen. Dat was inmiddels de bijnaam geworden van meneer pastoor. Tot wanhoop van de eerwaarde zelf. Toen Rabbijn Uiensijder ‘De koffie-pastoor’ zag riep hij vrolijk: ’Ha, ouwe koffie handelaar! Je zal wel binnenlopen met die koffiehandel van je.’ ‘Nee! Nee! Nee!’ Roept pastoor Ravesteinos luid ‘Ik handel niet in koffie Uiensnijder!’ Dan komt Janus binnen en met zijn jachtgeweer op de rug kijkt hij rond en roept: ‘Ahaa, pastoorke! Hoe is de handel in koffie?’ Waarop meneer pastoor uitroept: ’Man, hou toch op! Ik handel niet in koffie ik kom de suiker ophalen hier. De suiker is niet goed man!’ Waarop Janus reageert: ‘Hee Jurkmans, kunt gij dansen?’ En hij vuurt wat salvo’s af richting de voeten van de Pastoor. De eerwaarde springt omhoog en de Rabbijn ontdoet Janus direct van zijn jachtgeweer. ‘Zo dat is beter dat je geen wapen meer hebt.’ Laat de rabbijn weten.

Dan komt een man geheel in het zwart het plein op lopen voor het religieuze centrum. Hij heeft een zwart pak aan, zwarte hoed en een donkere zwarte zonnebril op. In zijn mond een dikke sigaar. De man staat plots stil en houd zo te zien de ingang van het gebouw in de gaten. Janus ziet de man ook en heeft plots haast om weg te komen. In zijn haastig vertrek grist hij zijn jachtgeweer mee uit de handen van de rabbijn. Dat doet Janus beetje onhandig en de Rabbijn komt ten val. Meneer Pastoor roept direct: ‘Ik heb hier niets mee te maken!’ En hij pakt de ‘suiker’ uit de voorraad kast en loopt naar de container. De man in het zwart bij de deur loopt heel rustig naar Meneer Pastoor. Hij gaat voor meneer pastoor staan. Door de stapel ‘suiker’ die het uitzicht van meneer Pastoor belemmert, ziet hij de man in het zwart niet voor hem. En loopt tegen de man op. Door de botsing schiet de sigaar van de man achter in de keel en de man begint hevig te hoesten. De ‘suiker’ stapel valt om en meneer pastoor gaat onderuit en valt bovenop de hoestende man in het zwart. De ‘suiker’ vliegt in het rond 💨 en al snel is alles om hen heen wit. De rabbijn die alles gezien heeft schut zijn hoofd en zegt: ‘Eerwaarde, ik wist niet dat u op mannen valt.’ De man in het zwart duwt de eerwaarde van zich af en is duidelijk kwaad. 😤 en roept: ‘Nu is het kuhnoeg jurkmans!’ En gebaard naar Janus. Die schiet weer op de voeten van de pastoor terwijl hij roept: ‘Alee, danse zult gij pasoorke!’ De man in het zwart zegt tegen meneer pastoor: ‘En waar is ket spul eerwaarde?’ Hierbij kijkt de man in het zwart door de spleetjes van zijn ogen.

Hoe zal dit verder gaan. Laat Janus de Pastoor nog eens dansen? En waar is de man in het zwart naar op zoek? Wat wil hij van de eerwaarde?

In het volgende deel gaat deze soap vast verder.

volgende log komende woensdag rond de klok van 10.