Koffie op afstand

25 augustus 2021 Uit Door Hanry

Afgelopen zondag was er koffie drinken na de dienst. Het was dit keer binnen. Heel gezellig en heel leuk. Alleen hadden ze de opstelling niet corona proof gedaan. De anderhalve meter regel geld helaas nog steeds in Nederland. Maar de opstelling was zo gedaan dat mensen neergezet werden zonder afstand te houden. Kijk als mensen zelf ervoor kiezen om geen afstand te houden, dan is dat hun eigen verantwoordelijkheid. Maar als je de plaatsen al zodanig plaatst dat men pal naast elkaar moet zitten dan moedig je mensen aan om geen afstand te houden. Ik was zondag mede koster van dienst. Ik vond dat dit niet kon zo. Maar de afdeling koffie en thee was niet van plan er iets aan te veranderen. Dat vond ik erg onverstandig. Ik heb toen zelf maatregelen genomen om het weer corona proof en conform de afgesproken regels te doen. Onder mijn mede leiding worden de geldende corona regels gehandhaafd. Omdat ik het momenteel nog onverantwoordelijk vind om de regels voortijdig overboord te gooien. Dat vind ik. Dus ik heb helaas alles moeten aanpassen vlak voor de dienst. De keer ervoor toen het binnen koffie drinken was werd ook het corona reglement niet gehandhaafd. Dus het was niet de eerste keer dat er onverantwoord gehandeld werd. En zoals ik al schreef, dat gaat niet gebeuren onder mijn (mede) leiding op dit moment. Ik vind dat nu nog niet kunnen. Bovendien als iedereen zo onverantwoord de regels aan hun laars lappen bij indeling is het niet verwonderlijk dat mensen hutje mutje gaan zitten. Je hoeft dat nu nog niet aan te moedigen. Voor je het weet zitten we opnieuw in de ellende. Laten we dát voorkomen. We hebben niet een protocol om die direct in de kliko te dumpen. Dus handhaaf het of gooi dat protocol weg. Bij de laatste optie moet er ingecalculeerd worden dat de kans op besmetting stijgt. Als je dat risico wilt lopen. Is dat ieders eigen verantwoording. Maar goed, hopelijk is het spoedig wél verantwoord om weer hutje mutje te te gaan zitten tijdens het koffie en thee leuten. Nu vond ik het nog te vroeg. Ook omdat we bij plaatsing van mensen er wél zo veel mogelijk rekening mee houden. Ik ken in de kerk niet iedereen goed genoeg om er op schoot te gaan zitten.

Volgende log is komende woensdag rond de klok van 10 uur in de ochtend.