Er is altijd wat 16 – De agent

4 april 2023 Uit Door Hanry

Een fictief religieus verhaal deel 16. Elke overeenkomst met de werkelijkheid berust op zuiver toeval. Dit verhaal is bedacht en geschreven door Hanry.

Op een zonnige dag vroeg in de morgen komt een hardloper de hoek om. Het is 06 uur in de ochtend. De man wordt staande gehouden door een agent in een rok. Die met een zware basstem aan de hardloper vraagt: ‘Wat moet dat zo vroeg met dat rennen?’ De hardloper blijft verbaast staan en kijkt de agent een paar seconden aan. En vraagt dan: ‘Mag dat niet?’ De agent kijkt nadenkend en zegt dat het best mag. Hij vraagt zich alleen af waarom iemand in vredesnaam zo vroeg gaat sporten. De hardloper zegt dat dat de agent niets aan gaat en rent door.

Ondertussen in de roze buurt bij het raam waar de bakker zit. Daar staat een klein dik mannetje met een sigaar bij de bakker en buldert tegen de bakker: ‘Dat is niet genoeg! Te weinig heb je!’ En de man slaat hard op de tafel. ‘Luister bakkertje! Je zou 500 opbrengen, dit is niet eens 100! Slampamper! Je moet harder werken! Voor straf geen eten en de opbrengst gaat naar 1000!’ De man loopt boos weg. De bakker staat bevend van schrik na te trillen. Gelukkig alleen maar wat geschreeuw. De bakker kan niet weg, want de deur is op slot en zijn voeten zitten vast aan ijzeren kettingen. Die kettingen zitten weer aan de muur vast. Hoe komt die ooit hier weg? De bakker heeft nog geen idee. Hij gaat zitten op het bed achter hem.

Nieuwe log uiterlijk komende dinsdag rond 22:30 online.