Pasen 2020 is voorbij

15 april 2020 Uit Door Hanry

Pasen 2020. Het is voorbij. Afgelopen zondag en maandag was het Pasen. Online de kerkdienst meegemaakt. Dat voelt anders dan anders. Nu al heel wat weken de kerkdiensten online. Wat mij betreft zeer goed dat deze mogelijkheid er is. Is dit nu het zelfde als er bij zijn met iedereen? Voor mij zeker niet. Het is zeker tof dat het online kan. Want beter online dan helemaal niet vindt ik. Nu kan ik heel de blog volschrijven over dat het een gemis is en dat het lang duurt eer het over is enzovoort. Hoe waar dat ook is, het lijkt me dat er vast ook iets positiefs is. De verbouwing van de Opstandingskerk naar de nieuwe kerk bijvoorbeeld. Die verloopt naar mijn weten volgens plan. Er komen steeds meer initiatieven om het kerkleven op een alternatieve manier vorm te geven. Zo bewegen we mee met de situatie van deze tijd en alle tijden.

Dat was weer een log.

Komende woensdag is de bedoeling weer een nieuwe log rond 18 uur online te zetten.