Kerkdiensten via internet

14 oktober 2020 Uit Door Hanry

Het is al enige tijd mogelijk in kerkelijk PG Arnhem – Noord, om kerkdiensten via kerkomroep.nl in audio te volgen. Sinds dat Corona is uitgebroken is er een proef gaande om de kerkdiensten in Arnhem-Noord via youtube beschikbaar te maken. Zo kan er in beeld en geluid de dienst bekeken worden. Tot nog toe zijn de geluidsuitzendingen meestal live te volgen en de dienst met beeld via youtube komt later beschikbaar. Prachtig dat deze mogelijkheden er zijn. Zo kan er ook vanuit huis worden meegevierd. 👍đŸģ
De proef van beelduitzending van de dienst lijkt een succes te zijn. Nu worden er diversen plannen overwogen om de beelduitzendingen standaard te gaan uitzenden en niet alleen achteraf, ook live. Dat kan via youtube, kerkomroep.nl en kerkdienstgemist.nl bijvoorbeeld. Er zijn ongetwijfeld meer mogelijkheden waar het kan. Diversen mogelijkheden worden bekeken. ÉÊn van de problemen waar we in kerkelijk PG Arnhem noord tegenaan lopen is dat de lijn die er nu is met internet verouderd is en daardoor ongeschikt om een kerkdienst met beeld en geluid erover uit te zenden. Er wordt nu onderzocht hoe dit het beste opgelost kan worden. Tevens is het noodzakelijk dat er nieuwe apparatuur komt om alles te kunnen realiseren. Naar een oude gewoonte hier en ook omdat het praktische is, gaat er een commissie komen die alles goed gaat overwegen. Zo kan er hopelijk gelijk iets goeds komen op korte termijn of langer termijn.

Het is wel zo dat er sterk wordt geadviseerd om, in verband met Corona, een mondkapje te dragen tijdens de bewegingen in het gebouw. Ook voor de bezoekers. En de overheid werkt aan een verplichting bij bewegen binnen een publieke ruimte. Zo gaat dat tegenwoordig.

Tot zover deze log. Een reactie is altijd tof. 👍đŸģ
Komende woensdag weer een nieuwe log rond de klok van 18:00 uur.