Geluidsdienst

25 november 2020 Uit Door Hanry

Afgelopen zondag had ik dienst in de kerk hier. Ik mocht ervoor zorgen dat het geluid goed zou werken. In de zaal en via internet. We hebben draadloze microfoons waar een accu/batterij in gedaan dienen te worden. Dan is het handig als die accu power heeft. We hebben mooie opladers die de boel zou moeten opladen. Afgelopen zondag constateerde ik dat geen enkele microfoon opgeladen was. 😧 Reserve batterijen dan aanspreken. Het kastje waar die liggen zat op slot en de sleutel was niet aanwezig. 🙈 Uiteindelijk had ik de microfoons aan de praat maar mogelijk onvoldoende opgeladen. De reserve accu’s had ik inmiddels alsnog op de opladers gezet en verder was het hopen dat er niets uit zou vallen. Het bleek dat een oplader niet goed oplaad die daar staat. Tja, ouwe ‘troep’. De nieuwe apparatuur zou er oorspronkelijk afgelopen september zijn, maar dat is uitgesteld vanuit de mensen die over de centen gaan. Ondertussen moeten wij maar met apparatuur werken wat niet aan de eisen voldoet. Of feitelijk gewoon niet meer geschikt om goed geluid eruit te krijgen. De klachten over het geluid zijn bekend. De oplossing is ook bekend. Alleen de uitvoer laat nog op zich wachten. 🤨 Dit wetende terug naar afgelopen zondag naar de microfoons die slecht opgeladen waren en feitelijk geen alternatief aanwezig. Nogal stressvol in de dienst gezeten. Gelukkig hebben de microfoons het gehouden. 😅 Dat dit niet een gewoonte mag worden lijkt mij duidelijk. Heb dit ook aangegeven in de club die het geluid doet. Nu hoop ik dat voor één keer de kerkelijke molen wat sneller draait dan meestal het geval is. 😉