Avondmaal op afstand

3 februari 2021 Uit Door Hanry

Vorige week zondag was er sinds maanden weer avondmaal in de kerk hier. Niet dat er kerkgangers bij konden zijn helaas, maar men kon thuis meedoen door zelf brood en iets drinkbaars klaar te zetten. Persoonlijk heb ik een stukje witbrood en wat bietensap gebruikt. Bietensap als alternatief voor rode wijn vond ik wel iets.

Natuurlijk zou het prettig zijn om weer gezamenlijk avondmaal te kunnen vieren. Maar dat kan momenteel nog niet. Iets met een virus 🦠 of zo. 🤔

De avondklok is hier in Nederland al weer even van kracht. Tja… of die avondklok voldoende bij draagt vraag ik mij af. Met dit middel ontneemt men de vrijheid om in die tijd naar buiten te gaan. Ik vind het middel erg zwaar en vraag me af of dit het beoogde effect op gaat leveren. Het OMT denkt dat dit middel een goed middel is tegen de strijd. Het kabinet heeft het overgenomen. Nou ja… ik moet het nog zien of dit het juiste middel is. Maar gelukkig heeft de avondklok geen invloed op de digitale kerkdiensten.

Tot zover deze log. Volgende is komende woensdag rond de klok van 10 uur.